SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 1 jajko;
- szklanka mąki;
- pół szklanki wody gazowanej;
- pół szklanki mleka;
- pół paczki rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku;
- łyżka oliwy;
- sól i pieprz.
Naleśniki smażyłyśmy na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu.
SKŁADNIKI NA FARSZ:
- 150g ricotty;
- jogurt naturalny
- sól, pieprz, oregano.
Rozsmarujcie na połowie powierzchni naleśnika i złóżcie w kopertę.
Sos zrobiłyśmy z jogurtu naturalnego, trzech ząbków wyciśniętego czosnku i świeżej, posiekanej bazylii.
ŻYCZYMY SMACZNEGO!
***
Dziś nie robiłyśmy nic ciekawego, byłyśmy na małych zakupach, ale ogólni to byl leniwy dzień spędzony przed komputerem. Za chwilkę jedziemy do Kaborna i przez resztę wieczoru filmy, filmy i jeszcze raz filmy!!!
Za to jutro szykuje się ciekawy dzień spędzony w Gietrzwałdzie. Potem może jakaś sesyjka na łąkach, ale nie wiadomo czy się wyrobimy. Poza tym miałyśmy kupić sobie jakieś odjechane ciuchy, ale nigdzie na drodze nie stanął nam ciucholand :(
Dzisiejszy lunch:
ryż z malinami i borówkami polany sosem czekoladowym ze śmietanką :) |
Życzymy wszystkim miłego popołudnia!! ♥
o ciekawy przepis. :D7
OdpowiedzUsuńMoże obserwujemy?
http://cierpliwiedzienpodniu.blogspot.com/
dziękujemy! :3
Usuńokok :)
zachęciłyście mnie! chyba jutro kupię szpinak! :D
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że przepis Cię zainteresował! Na prawdę były pyszne!
Usuń